Blog kategorie
Blog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Blog chmura tagów
Jak mrozić grzyby
Jak mrozić grzyby

Najlepiej wszystkie swoje właściwości smakowe i wygląd zachowują grzyby mrożone. Jednak nie wkładaj do zamrażalnika świeżych grzybów. Oczyszczone i pokrojone, gotuj przez kilkanaście minut, odcedź i powkładaj do pojemniczków lub foliowych worków i zamroź dopiero po ostudzeniu.

Sprawdzona metoda: Grzyby oczyść, pokrój i opłucz. Następnie przełóż do garnka, dodaj trochę wody, wymieszaj, lekko posól, dodaj trochę mielonego kminku i trochę białego pieprzu. Duś w sosie własnym około 15 minut, po czym odstaw i pozwól żeby wystygły. Chłodną grzybową masę włóż do foliowych torebek, szczelnie zamknij, oznacz datą i szybko zamroź w zamrażarce. Grzyby tak zakonserwowane wytrzymają rok ( nie można ich tylko rozmrażać i ponownie zamrażać).

Infolinia:

Telefon: 519 109 209

Email: biuro@grzybnie.pl

więcej więcej
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl