Amatorska hodowla grzybów uprawnych jest stosunkowo łatwa, niektóre gatunki hodowane są również na skalę przemysłową. Najbardziej poszukiwane i popularne gatunki to grzybnia Pieczarki, grzybnia Boczniaka czy grzybnia Kani, ale w przydomowych ogrodach w altankach czy nawet w domu można uprawiać wiele innych atrakcyjnych gatunków grzybów. Grzybnia występuje w różnej postaci, w zależności od gatunku, najczęściej jednak jest szczepiona na ziarnie lub drewnianych kołkach. Własna uprawa grzybów może dać wiele radości i oczywiście dużo smacznych, jadalnych grzybów w naszej kuchni.
Grzybnia Kani, Czubajka Kania

Czubajka Kania jest grzybem mającym w Polsce wielu miłośników. Jej wyjątkowy smak i aromat znalazł zastosowanie w kuchni polskiej. Możemy ją stosować jako dodatek do wielu potraw jak również przyrządzać samą, smażoną w panierce. Kania jako przyprawa dzięki swemu aromatowi uszlachetni smak niejednego dania.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Opieńka Miodowa ( kołki 20 szt.)

Opieńka miodowa, którą możemy spotkać późną jesienią w lesie jest grzybem jadalnym o wspaniałym aromacie i doskonałym smaku, który rozkwita w kuchni gdy sporządzamy dania z ich udziałem. Teraz możesz hodować opieńki na swojej działce, w ogródku, a nawet piwnicy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Boczniaka mikołajkowego, Eringii (kołki 20 szt.)

Boczniak mikołajkowy Eringii jest stosunkowo łatwy w uprawie, a swoimi właściwościami dorównuje najsmaczniejszym grzybom leśnym. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że grzyb ten posiada wyjątkowe właściwości zdrowotne, jest także cenionym przysmakiem kulinarnym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Pieczarki Białej

Pieczarka jest to bardzo uniwersalny grzyb, którym możemy cieszyć podniebienie nie tylko podczas sezonu grzybowego ale uprawiać go przez cały rok na działkach, w ogródkach przydomowych, piwnicach oraz w domowym zaciszu. Smak i aromat pieczarki z własnej hodowli nie ma sobie równych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Pieczarki Polnej

Pieczarki są jednymi z najsmaczniejszych i najchętniej wykorzystywanych w kuchni grzybów. Własnoręcznie wyhodowane mogą być doskonałą okazją do eksperymentów kuchennych właśnie z pieczarką w roli głównej.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Pieczarki brązowej

Grzybnia Pieczarki brązowej do półprofesjonalnej hodowli. Opakowanie zawiera wyłącznie samą grzybnię, która wystarcza po zaszczepienia, aż 100 kilogramów podłoża po fermentacji. Dzięki tej grzybni możesz w warunkach domowych wyhodować Pieczarki odmiany brązowej i cieszyć się własnymi ekologicznymi grzybami.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Boczniak ostrygowaty

Grzybnia Boczniaka ostrygowatego do amatorskiej i profesjonalnej uprawy w pomieszczeniach oraz na wolnym powietrzu. Zastosowanie grzybni daje możliwość wyhodowania tych smacznych i pożywnych grzybów nawet w warunkach domowych, w piwnicy, garażu czy w przydomowym ogrodzie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Boczniaka cytrynowego (kołki 20 szt.)

Boczniak cytrynowy ze względu na charakterystyczne cechy, boczny trzon oraz cytrynowożółty kolor nie może być pomylony z żadnym grzybem trującym, co najwyżej z innymi gatunkami boczniaków. Wszystkie jednak są grzybami jadalnymi i nie ma niebezpieczeństwa zatrucia. Grzybnia boczniaka cytrynowego występuje w postaci zaszczepionych grzybnią drewnianych kołków, które umieszcza się w ściętym drewnie, drzew liściastych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia Shiitake ( kołki 20 szt.)

Grzybnia Shiitake do uprawy na kołkach. Grzyby Shiitake, poza walorami smakowymi posiadają duży potencjał leczniczy, w medycynie Chińskiej od wieków stosowane w przy wielu chorobach i uciążliwościach. Już teraz możesz uprawiać te wspaniałe grzyby w swoim ogrodzie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny