Producent
Cena
-
od
do
Amatorska hodowla grzybów uprawnych jest stosunkowo łatwa, niektóre gatunki hodowane są również na skalę przemysłową. Najbardziej poszukiwane i popularne gatunki to grzybnia Pieczarki, grzybnia Boczniaka czy grzybnia Kani, ale w przydomowych ogrodach w altankach czy nawet w domu można uprawiać wiele innych atrakcyjnych gatunków grzybów.
Opieńka Miodowa ( kołki 20 szt.)
Opieńka miodowa, którą możemy spotkać późną jesienią w lesie jest grzybem jadalnym o wspaniałym aromacie i doskonałym smaku, który rozkwita w kuchni gdy sporządzamy dania z ich udziałem. Teraz możesz hodować opieńki na swojej działce, w ogródku, a nawet piwnicy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Boczniak Ostrygowaty (kołki 20 szt.)
Boczniak Ostrygowaty to jeden ze smaczniejszych grzybów uprawnych, kto raz skosztuje tego wyjątkowego grzyba, od razu staje się jego fanem. Jego smak uraczy nie jednego wybrednego smakosza, szczególnie gdy udało nam się samodzielnie wyhodować je z grzybni.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Twardnik japoński Shiitake ( kołki 20 szt.)
Grzybnia Shiitake do uprawy na kołkach. Grzyby Shiitake, poza walorami smakowymi posiadają duży potencjał leczniczy, w medycynie Chińskiej od wieków stosowane w przy wielu chorobach i uciążliwościach. Już teraz możesz uprawiać te wspaniałe grzyby w swoim ogrodzie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Boczniak mikołajkowy, Eryngii (kołki 20 szt.)
Boczniak mikołajkowy Eringii jest stosunkowo łatwy w uprawie, a swoimi właściwościami dorównuje najsmaczniejszym grzybom leśnym. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że grzyb ten posiada wyjątkowe właściwości zdrowotne, jest także cenionym przysmakiem kulinarnym.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Grzybnia występuje w różnej postaci, w zależności od gatunku, najczęściej jednak jest szczepiona na ziarnie lub drewnianych kołkach. Popularne gatunki grzybni na kołkach to grzybnia opieńki, grzybnia shiitake czy grzybnia boczniaków. Własna uprawa grzybów może dać wiele radości i oczywiście dużo smacznych, jadalnych grzybów w naszej kuchni.